Descriere
Mierea de mana, denumita de multe ori si miere de padure, este un sortiment de miere special, prin insasi sursa acesteia – secretia unor afide sau secretiile dulci ale arborilor)
Fiind o miere rara, deosebit de greu de produs si extras, culeasa doar in anumite conditii de pe speciile de arbori, este si una din cele mai curate tipuri de miere, datorita zonelor acoperite de padure de unde provine (paduri de stejar, fag, rasinoase, etc).
De ce ar trebui sa alegem acest tip de miere?
– este mai putin dulce decat celelate tipuri de miere, avand un continut de fructoza mai scazut
– are un continut mai ridicat de substante minerale
– are un continut ridicat de antioxidanti, componente bioactive, enzime si substante antibiotice
– datorita prezentei unui bactericid deosebit de puternic (de 20 de ori mai puternic decat in cazul celorlalte tipuri de miere),este indicata in sezonul rece
– cantitatea de polen este mult mai scazuta (in cazul mierii de mana pure chiar lipseste)
– isi pastreaza o mare parte din calitatile sale chiar daca este incalzita peste 40 grade
Edit Pop (verified owner)
Foarte placuta la gust, deloc acida.
Adrian.S (verified owner)
Excelenta, o folosesc pentru imunitate datorita continutului ridicat de minerale si vitamine.
Rares (verified owner)
Este pentru prima data cand gust asa ceva. Mierea aceasta are o dulceata mai domola, nu simiti acel “impuls” de dulce ca la alte soiuri de miere si are gust un gust bun.
Violeta Corduneanu (verified owner)
foarte buna, gust deosebit